De Parade in Utrecht

IMG_5296IMG_5111 IMG_5115IMG_5250 IMG_5109IMG_5118 IMG_5120 IMG_5119IMG_5203 IMG_5232 IMG_5236 IMG_5243 IMG_5248 IMG_5287 IMG_5313IMG_5295 IMG_5315

Het reizende theatergezelschap van ‘de Parade’ stond dit weekend in Utrecht en aangezien we toch al van plan waren om een dagje Utrecht te doen hebben we dit travelling circus festivalletje maar gelijk meegepikt in het Moreelsepark!

Echt een aanrader, want voor jong en oud is er genoeg te doen. Ergens deed het me denken aan attractiepark ‘Tivoli’ midden in Kopenhagen. Zelfde sfeer, zelfde gevoel dat je terug bent in de tijd en in een pretpark rondwandelt ergens in de 19e eeuw.
Zoveel kleuren lichtjes en circustenten heb je nog nooit bij elkaar gezien in een simpel stadsparkje.

Natuurlijk waren er ook foodtrucks aanwezig en mochten we er zelfs onze eigen poffertjes bakken. Je kon er theaterkostuums maken in het crap artistique kraampje. Ga vooral ’s avonds langs, dan is het gezellig druk en kun je door het hele park theatervoorstellingen bezoeken in de circustenten.

Artiesten halen alles uit de kast om je hun tent in te lokken om naar de voorstellingen te komen kijken. Dit is waar het festival om draait. Het idee van de Parade is dat allerlei theatergezelschappen in de zomermaand augustus reclame komen maken om mensen te enthousiasmeren voor het theater tijdens de rest van het jaar.

Ga vooral ook nog even langs de ijscokraam, want ze hebben er de meest aparte en exotische ijssmaken. Of je nu gaat voor ’n bolletje limoen-basilicum, gember-kardemon of toch gewoon voor kokos-thai basil.

2 gedachtes over “De Parade in Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s