Amsterdam special: Kroelen in Kattencafé Kopjes

kattencafé kopjes1

Na een aantal weken (!) op de wachtlijst mochten we dan eindelijk eens een bezoekje brengen aan de 8 kitties van Lenny in het pas geopende Kattencafé Kopjes in Amsterdam West.

kattencafé 2

We waren met een bij elkaar geraapt zooitje.. met vrienden van vrienden, maar met z’n viertjes hadden we de grootste lol! Ik zal alle foto’s waar ik teveel op sta met m’n gelukzalige kop maar niet posten voor jullie beeldvorming. Al die aaibare katten, veel te grote stukken taart met een artwork cappuccino on the side, de vintage banken waar ik in wegzakte en natuurlijk de gezellige mensen maakten dat ik de tijd vergat.

kattencafé 9

Om jullie wel een sfeerimpressie te geven laat ik wat foto’s zien van de poekies in hun wookamercafé inclusief semi vintage interieur! Vrijwel alle speeltjes en klimpalen zijn gemaakt door verschillende Dutch Design merken, zoals KEK Amsterdam en komen van webshop Snorhaar.

kattencafe 6

Bij binnenkomst werd Fannie’s schoot al meteen verkozen tot lekker plekkie door kater Horus. Zijn zusje Rosie kwam ook gezellig buurten. En Maan is de liefste zwarte kat die je ooit over haar buikje zal mogen aaien. Zij verkoos Sophia om twee uur lang haar buikje te mogen aaien. Er waren ook een paar katten die niet zo veel behoefte hadden aan knuffelen op de vroege ochtend, maar daar wil ik Kattencafé Kopjes ook meteen om prijzen. Middenin de ruimte vind je een muur waar de katten onderdoor kunnen kruipen om zich te kunnen terugtrekken wanneer zij dat willen. Fijn om te zien! Het café is ook purrfectly clean en het ruikt er heerlijk naar de mooie taartjes uit de vitrine. Geen zorgen, die kattenbak ruik je echt niet.

kattencafe 8

Het ‘bezoekje’ (we hebben er ruim twee uur gezeten) was retegezellig en het personeel vertelde heel leuk over de persoonlijkheidjes en achtergrondverhalen van hun aanwinsten. Aan de muur hangen mooie portretjes van de acht katten en er staat een verhaaltje bij, voor als je dat wilt lezen. Je hebt de info niet nodig aan de muur hoor, want je ontdekt snel genoeg met wie je een klik hebt. Eigenlijk vooral welke kat een klik met jóu heeft… want zo zijn katten, as we all know.

kattencafé 3

Er is zelfs een human litterbox. Naar de WC gaan is dus geen probleem als het je tenminste lukt om de katten van je schoot af te krijgen. Er staan prentenboeken over katten en voor de kleine kids die poesjes aaien toch een beetje spannend vinden kunnen er kattenkleurplaten gekleurd worden!

kattencafé 4

Kortom.. een fantastische ochtend en vergeet vooral niet om een lekker stuk red velvet cake te bestellen als je er bent. Ver-ruk-ke-lijk! Voor de rest van de dag hadden we genoeg bodem en knuffelhormonen aangemaakt en zijn we gaan uitbuiken in het Vondelpark. Het was de allereerste shirtje-zonder-vest-dag in Amsterdam voor mij dit jaar dus dat was extra genieten.

kattencafe 5

Zijn jullie er ook al geweest en zo ja, wat vonden jullie ervan?
Ik ben benieuwd!

kattencafe 10
Dag Horus, het was me een genoegen en je kunt kroelen als geen ander. Zelfs mijn eigen Sjaak kan er nog wat van leren. Bij thuiskomst gisteravond rende mijn rode kater Sjaak op me af en vervolgens rende hij dus gewoon regelrecht langs me heen naar de voordeur om ‘buiten te gaan spelen’. Dag Sjaak, fijn om jou ook weer te zien.

PS. je mag je eigen kat níet meenemen!

6 gedachtes over “Amsterdam special: Kroelen in Kattencafé Kopjes

  1. Lena zegt:

    Wow, dit is echt iets voor mij, ik ben dol op katten! Helaas ben ik allergisch. Eén katje aaien kan ik nog aan als ik m’n medicatie pak (mijn mama heeft thuis een kat en dat gaat prima), maar acht lijkt me net teveel van het goede, haha.
    Jammer, want ik zou het zo graag doen! Leuke foto’s allemaal :)
    x, Lena

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s