Een bezoekje aan de mooiste stadstuin..

villa5villa bakkermam3 villa winkelmam tuin

In het hemelvaartsweekend scheen dan eindelijk de zon en ben ik met mam in de tuin gaan wandelen van de Villa Augustus in Dordrecht. En met een ‘niet geschoten, altijd mis’ mentaliteit vroegen we brutaal of we als niet-slaapgasten even een kijkje mochten nemen boven vanaf de watertoren, ook al wisten we van de vorige keer dat dat niet werd toegestaan. Met een charme offensief en een mooi verhaal is het ons toch gelukt en mochten we meeglippen in de lift. Het was een heldere dag dus we hadden een mooi uitzicht over de Merwede rivier en de tuin die aan de voet van de watertoren ligt.
Altijd al eens willen doen!

In het bakkerswinkeltje kochten we een lemon pie met gekarameliseerd schuim, die we overigens bijna uit de doos hadden laten vallen midden in de tuin, maar gelukkig hebben we hem tot thuis heel kunnen houden.. alleen toen was er geen houden meer aan want die taart was om je vingers bij op te eten.

Met de Fotografille fotowedstrijd met het thema dieren, door Evelien georganiseerd, in samenwerking met Canon won ik een fotocamera en een mooie leren cameratas..
Sindsdien breng ik ‘m altijd met me mee, want hij werk zo fijn en is wat handzamer dan mijn spiegelreflexcamera! Je kunt de instellingen (sluitertijd, diafragma én ISO) allemaal handmatig aanpassen en het menu werkt hetzelfde, omdat hij ook van Canon is dus ik was er zo aan gewend. Tegenwoordig neem ik alleen nog m’n Canon spiegelreflex mee als ik van te voren weet ik dat ik een ‘fotoklus’ wil doen. Ik schiet altijd in RAW formaat, want zelfs dat kan met deze systeemcamera. Spontane fotoseries zoals deze zijn vaker met mijn nieuwe Canon G1X Mark II gemaakt.

Een gedachte over “Een bezoekje aan de mooiste stadstuin..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s