Lissabon Citytrip

Lissabon / Lisboa / Lisbon
Citytrips zijn fijn, en een bezoekje aan de stad Lissabon is misschien wel het allerfijnst.
De stad is eigenlijk maar klein en overzichtelijk, de mensen zijn er ruimdenkend en alles is vooral heel kleurrijk. Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon

Castelo de Sao Jorge,  daar vind je het mooiste uitzicht over de stad met op de achtergrond de Taag en de Ponte 25 de Abril. Wist je dat deze brug de originele inspiratie was voor het ontwerp van de Golden Gate Bridge?

Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon Lissabon / Lisboa / Lisbon

Graffiti kunst vind je in de hele stad. Ga vooral de minder bekende routes door de stad lopen als je een uurtje over hebt. In de achterafstraatjes ontdek je de meest fantastische graffiti artworks. Tijdens onze citytrip met vijf vrienden ben ik alleen gaan dwalen door de hooggelegen straatjes met prachtig uitzicht! De stad is een kunstwerk op zich met rode daken, gekleurde huizen en beschilderde steegjes.

Lisboa Lisboa Lisboa Lisboa Lisboa

De Taag ligt aan de rand van de stad vlak na het grote plein Praça do Comércio die wordt verbonden met het winkelgebied door de Arco da Rua boog midden op het plein. ’s Avonds is dit de plek waar jong en oud samenkomt op de terrassen op het plein en waar je straatmuzikanten hoort spelen aan de oever van de Taag.

Lisboa Lisboa

Trammetjes zie je door de hele stad voorbij komen. Let goed op je bagage want er is een enorm probleem met zakkenrollers. Vooral in deze trammetjes. Op een warme zomerdag is een ritje met de tram heerlijk verkoelend door de rijwind van de open ramen. Ook is de stad vrij steil gelegen dus klimmen doe je er toch al genoeg.

Lisboa LisboaLisboa

Uitgaan kun je het beste in de wijk Bairro Alto. Dit wijkje is te bereiken met een authentiek trammetje, helemaal hooggelegen in de stad met prachtige nauwe straatjes vol met barretjes. In die barretjes staat eigenlijk niemand want iedereen viert het weekend op straat met een drankje in de hand. Let wel op mensen die je drugs willen aansmeren, maar over het algemeen kun je er prima socializen met locals en toeristen.

13 gedachtes over “Lissabon Citytrip

  1. Eva zegt:

    Oh wat heerlijk! Wat een fijne foto’s en goede tips, wij hebben net besloten om naar Lissabon te gaan dus de timing van je post is ook nog eens perfect ;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s