Photographer: Sian Davey

De Engelse Sian Davey combineert haar liefde voor fotografie sinds 5 jaar met haar werk als psychotherapeute. Ze heeft haar fotografie opleiding nog niet eens officieel afgerond of ze wordt al genomineerd voor verschillende ‘emerging talent awards’. Sian heeft haar werk al in verschillende galerieën geëxposeerd en dit is absoluut terecht. Haar werk is eerlijk, persoonlijk en toont vooral de kwestbaarheid van living the family life en bovenal die van de liefde voor naasten.

oma sian

De eerste fotoreeks die ik van haar zag heet ‘Looking for Alice’ en gaat over haar dochtertje geboren met het syndroom van Down. In deze maatschappij is er te weinig erkenning voor de struggles van een kind met het Down syndroom, zo vindt Sian.

alice

Ze portretteert haar dochter op momenten dat Alice gefrustreerd is, omdat ze haar eigen emoties niet kan begrijpen, maar ook op de momenten dat ze gewoon een kind is zoals alle andere kinderen.

run alice

Het mooiste aan deze serie is het kwetsbare en vooral eerlijke verhaal van Sian als moeder zelf.. als moeder van een meisje met het Down syndroom. Ze vertelt dat ze het moeilijk had met de opvoeding van een ‘onvolmaakt’ kind en dat ze voelde dat Alice haar afwijzing moet hebben meegekregen, hoe klein ze ook was.  Door het maken van deze fotoserie leerde ze haar dochter begrijpen en kon ze beetje bij beetje meer van haar gaan houden.

raamalice

”I saw that the responsibility lay with me; I had to dig deep into my own prejudices and shine a light on them. The result was that as my fear dissolved I fell in love with my daughter. We all did.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s