De Fotografie Tag

Evelien kwam met het idee om een Fotografietag te bedenken! Bizar dat deze blijkbaar nog niet bestond! Het zijn 8 korte vraagjes over je fotografie en het leek me leuk om deze in te vullen.

cameradrawing

Illustration by Lauren Taylor on Etsy

Feel free to join me en laat me vooral weten of je hem ook wilt gaan invullen!

Wat was je eerste eigen camera?

Mijn vader had vroeger altijd een videocamera in z’n hand waarmee de meest gênante video’s werden opgenomen haha en wij deden thuis dus nooit zoveel met fotorolletjes (ja, want dat deed je nog in de jaren ’90.. niks geen digitale spiegelreflex)!
Totdat we op vakantie gingen en mijn beste vriendinnetje Chantal met ons mee mocht, omdat ze die zomer zou gaan verhuizen naar Australië. We vertrokken met de auto over de Route du Soleil en om de zoveel tijd mochten we cadeautjes uitpakken op de achterbank. Het allertofste cadeautje was een wegwerpcamera waarbij er op een rolletje verschillende elfjes werden afgedrukt. Bij het ontwikkelen was het natuurlijk een leuke verrassing waar de elfjes op je foto zouden komen te staan.

Waar maak je de meeste foto’s van?

Ha-ha, als mijn vader deze vraag zou lezen zou ‘ie zeggen dat ik way too much kattenfoto’s op mijn telefoon heb staan. Telkens als Sjaak wat geks doen zet ik hem op de foto en dat doet ‘ie dagelijks zo’n 40x haha. Dit zijn natuurlijk de quick shots, maar eigenlijk leg ik alle mooie dingen vast. De dagelijkse dingen mooi portretteren vind ik fijn! En dan vooral de geluksmomentjes en serene plaatjes die ik om me heen zie.. Zoals deze typische zondagsgevoel foto van vanmorgen.

20150329_131814-1
En als ik op vakantie ben geweest, kom ik thuis met een shitload aan vakantiefoto’s, omdat ik bang ben te vergeten. Ik onthou het liefst ieder fijn plekje en verzamel alle fijne momenten in een momentopname die de sfeer vastlegt zodat ik thuis, maanden later nog kan nagenieten!

Het allerliefst schiet ik trouwens stiekeme foto’s, wanneer mensen waar ik van hou niet doorhebben dat ik ze vastleg en ze op hun puurst zijn. Dit is nog best een opgave met zelfbewuste mensen haha (mezelf meegerekend hehe)… Hieronder is er trouwens gewoon geposeerd maar dat zeggen we d’r niet bij ;)

IMG_20150329_131416IMG_20150329_144016

Met welke smartphone app bewerk je je foto’s het liefst?

Eerlijk gezegd vind ik de Instagramfiltertjes zó afdoen aan de kwaliteit van foto’s dat ik die nooit gebruik. Daarentegen is je foto met een VSCO Cam filtertje een instant expositie waardige foto als je een beetje oog hebt voor compositie. Dus ik zweer bij deze app. Ik heb nog tientallen andere apps op m’n telefoon staan, maar die gebruik ik dus eigenlijk niet.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

Poeh, deze foto heb ik alweer een hele lange tijd geleden genomen. Tijdens mijn backpackreis in Nieuw-Zeeland eind 2012. Ondertussen zit ik nu weer alle 3000 foto’s van mijn drie maanden durende reis terug te kijken op deze druilerige zondagmiddag… Heerlijk! Op deze foto heb ik geen enkel bewerkingsprogramma hoeven loslaten, omdat de omgeving al kleurrijk en contrastrijk genoeg was. De wind waaide onheilspellend door het helmgras en het ijsblauwe meer in Tekapo was al blauw genoeg.
DSC05207
Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Het gemiddelde zou ik echt niet kunnen zeggen, want het verschilt zo erg!
Als ik een off day heb, heb ik er ook wel eens helemaal geen zin in. Ik maak het mezelf wel gewoon even gemakkelijk en ik zeg daarom maar gewoon dat het minstens een foto per dag is. (En nee, niet eens een selfie!)

Op welke plek wil je ooit nog eens fotograferen?

IJsland, Scandinavië en overal waar het noorderlicht te zien is! En qua bruiloftslocatie zou ik nog wel eens op een heel mooi landgoed of op een exotisch strand willen fotograferen ofzo!

Aan welke fotografietips heb je het meest gehad?

Op Pinterest ben ik de basiskennis van fotografie en van m’n camerainstellingen gaan leren. Niks geen dure opleiding of cursus! De beste tip die ik daar heb gevonden is dat je op je camera focuspunten in je zoeker kunt kiezen waardoor je zelf je compositie kunt kiezen en een kleine scherpte diepte kunt creëren zoals in het voorbeeld hierbeneden. Zorg er altijd voor dat je punt van focus op het dichtst bijzijnde oog ligt bij portretfoto’s.

focalpoint

Hoe deel je je foto’s met de buitenwereld?

Ik deel bijna dagelijks op Instagram, Flickr, Pinterest! Als je doorscrolt naar beneden zie je af en toe een preview van mijn Instagram of Flickr feed.

Wil je de tag zelf ook invullen?
Laat het me vooral weten want ik ben benieuwd naar je antwoorden! :)

♥ Wat was je eerste eigen camera?
♥ Waar maak je de meeste foto’s van?
♥ Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?
♥ Wat je favoriete zelfgemaakte foto?
♥ Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?
♥ Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?
♥ Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
♥ Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

3 gedachtes over “De Fotografie Tag

  1. Evelien (@fotografille) zegt:

    Super leuk dat je hem hebt ingevuld! Die foto van Nieuw Zeeland is ook echt prachtig. En wat tof, een wegwerpcamera met elfjes! Als ik die als kind zou hebben gehad was ik er zeker dol op geweest.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s