Van die dagen in Dordt waar je blij van wordt!

Heb je dat ook wel eens? Dat je ’s morgens opstaat met het idee ‘dit wordt een dag als alle anderen’ en dan blijkt het een fantastische dag te worden! Anders dan alle andere dagen…
Dat had ik dus gisteren.

’s Ochtends scheen de zon hier in de stad en ben ik samen met mijn goede vriend Patrick op pad gegaan in het oude centrum van Dordrecht.

bonfire 1We waren nog niet lang onderweg toen de blauwe lucht dicht trok en ’t begon te plenzen..
Daarop besloten we maar snel ergens een binnenlocatie te zoeken en Patrick kwam op het leuke idee om alle vintage winkeltjes (yes, oude meuk!) af te gaan.

Onderweg kwamen we langs de Bonifaciuskerk in de Wijnstraat, waar vroeger ons geliefde poppodium Bibelot gevestigd was. Daar ging ik vaak uit toen ik een jaar of 16 was..
‘Waar blijft de tijd’ denk ik dan.
Een hele lange tijd heeft het pand leeggestaan sinds het nieuwe Bibelot naar het Energiehuis is verplaatst. En nu proberen ze de oude kerk dus nieuw leven in te blazen :)

We liepen naar binnen en merkten al snel dat het een geitenwollensokken tent is geworden, maar we werden hartelijk ontvangen toen ze ons zagen fotograferen..
Dat was lief! :) We hingen wat aan de bar met een warme kop chocomel om op te drogen van de regen en om alles in ons op te nemen.
Want wat was het er veranderd!

bonfire 4

Ze hebben er een hele toffe plek van gemaakt.
Als je binnenkomt staat er een grote fluwelen bank en verderop zijn allemaal zitjes gecreëerd door gebruik van zowel moderne tweedehandse designstoelen als de stoelen die ze bij het grofvuil vonden.
Allemaal erg leuk gedaan!

bonfire 2

Ergens in een hoek bleek ineens een vintage shop verscholen tussen de pilaren te zijn waar je de meest fantastische prullaria vond waarvan je je afvraagt wie daar nog blij mee zou zijn..

bonfire 3

Ons werd gevraagd of we het leuk vonden om de gerestaureerde ruimtes achter het voormalig podium te bekijken, waar vroeger de artiestenlounge was.
Natuurlijk wilden we dat! Ze zijn erg trots hoe ze de kerk hebben opgeknapt.
En terecht! Ik kwam er altijd graag en het was zo bijzonder om een kijkje te mogen nemen in alle verborgen vertrekken.
De man die ons hiernaartoe leidde liet ons alleen. Daar zagen we de kans om een photoshootje te doen.

bonfirekerk bibelot

Er stond een oude Chesterfield fauteuil in het decor van hoge witte ruitjesramen van enkel glas met prachtig uitzicht op Dordtse stadstuinen.
De kers op de taart was de vraag of we het torentje wilden beklimmen..
6x een houten steile trap op, maar dan had je ook wel fantastisch uitzicht over het oudste gedeelte van Dordrecht. Heel erg tof om dat eens te mogen zien!

bonfire 5

Ik ben zo blij dat we vandaag de beslissing namen om er naar binnen te gaan en de unieke kans hebben gekregen álle ruimtes te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s