Villa Augustus in Dordrecht!

Villa Augustus is persoonlijk mijn favoriete plek in de stad Dordrecht, waar ik al bijna mij hele leven woon! Het verlaten terrein is in 2007 helemaal opnieuw ingericht en het gebouw is nu een hele grote aanwinst voor Dordt.

villa augutus 2

Van buiten de stad komen er ontzettend veel mensen op af en iedere Dordtenaar die je ernaar vraagt is verliefd geworden op de tuin waarin je heerlijk een boekje kunt lezen of kunt wandelen langs de vijver helemaal achterin de tuin. Mijn ‘geheime’ plekje is de aanlegsteiger net buiten de kasteelmuren van de villa. ’s Zomers kun je er heerlijk op het gras in de zon liggen met uitzicht op de rivier de Merwede en het pas opgeknapte nabijgelegen energiehuis.

VA3

Als je het terrein van de oude watertoren uit 1882 oploopt kom je allereerst bij het bijbehorende restaurant van de villa. In dit kleurrijk ingerichte restaurant/café kom ik vaak om een lekkere kop muntthee met honing te bestellen :)
Het restaurant kijkt uit de op de groentetuin, waar je allerlei groenten, planten, fruitbomen en bloemen vindt die ieder seizoen weer veranderen..
De gebouwen op het terrein zijn ingedeeld in seizoenen. Boven de ingangen van de vertrekken vind je de neonborden die aangeven in welk seizoen je je bevindt. In de keuken van de beide restaurants (in het villa restaurant en het hotel) wordt gewerkt met seizoensingrediënten uit eigen tuin. Er worden heerlijke zelfgebakken broden, limoentaarten en de allerlekkerste cheesecakes gemaakt in het bakkerswinkeltje bij binnenkomst in de villa! Loop hier vooral even doorheen en laat je oog vallen op al  het moois dat je er kunt kopen. Van tuingereedschap voor het aanleggen van je eigen moestuin, tot aparte kookboeken en zelfs handmade servies. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het er. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar ach.. het gaat om de beleving en die krijg je er absoluut bij!

villa ausgutus 3

Wanneer je door de tuin verder loopt langs de kassen vindt je links achterin een feestzaaltje ‘Limonaia’ dat je kunt afhuren voor bruiloftrecepties, verjaardagen en andere redenen voor een feestje. Het is een open ruimte met heel veel ramen waardoor je het ieder seizoen het gevoel hebt alsof je buiten zit. ’s Zomers kunnen de openslaande deuren open en heb je een fijn plekje voor een besloten feestje achterin de tuin.

villa augustus collage 1Wanneer je het bruggetje over loopt wat het Limonaia terras met het terras van het hotel verbindt kom je in een grote hal van de Villa Augustus watertoren die er sinds 2007 staat. In het hotel zit ook het andere restaurant gevestigd. Het hotel heeft meerdere vertrekken dat verhuurd wordt voor congressen, workshops, feesten en partijen en het bijbehorende restaurant kun je dus ook huren voor een grote groep mensen. In het andere restaurant kun je alleen reserveren voor een heerlijke high tea, lunch of diner voor een beperkt aantal mensen en het is er altijd vol! Dus gezellig spontaan komen aanwaaien op de fiets heeft weinig zin :)

VA4

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt om een bezoekje te brengen aan dit unieke stukje Dordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s