Photoshoot #2 ‘Lightpainting’

Hi!

Samen met vriendinnen zijn we naar een skateparkje hier in de buurt gefietst voor een photoshootje! Bepakt en bezakt, achterop met de statief en m’n cameratas ben ik naar de brug gereden waar het skatepark te vinden is. Het aantal hangjongeren met territoriumdrift viel gelukkig mee, dus we konden lekker experimenteren met lightpainting!

IMG_1701

Deze houding was vol te houden tijdens de sluitertijd ;)

Ik wilde altijd al eens goed oefenen met licht in mijn foto’s. Want waarom een DSLR kopen als je er niet alles mee doet wat dat ding kan? Als je op Flickr zoekt naar lightpainting zie je de strakste tekentechnieken op foto’s voorbij komen mét camera instelling eronder in de beschrijving.
(Jaja, dus spieken kan. geen enkele fotograaf  is geniaal geboren)

Werkwijze & Wat heb je nodig? pijltje
donker vinkje-roze Een DSLR camera waarbij je de sluitertijd (aantal seconden) kunt instellen voor de tijd die je nodig hebt om je tekst op de foto te schrijven en met het diafragma kun je instellen hoeveel licht er op je foto valt binnen de tijd dat de sluiter openstaat (sluitertijd)
donker vinkje-roze Statief
donker vinkje-roze Timer zodat je camera volledig stilstaat als je de sluiter opent door de ontspanknop in te drukken, anders krijg je een bewogen foto
donker vinkje-roze Zet je lens op Manual Focus en zet een proefpersoon neer om op de goede afstand scherp te stellen
donker vinkje-rozeMet een fietslampje voor strakke lijnen of een vlammende kaars voor een gouden lettertype. Als je iets wilt schrijven is de kaars het mooist waarschijnlijk!

Mijn f/1.8 50mm lens leent zich hier perfect voor omdat hij zeer lichtgevoelig is (kleine f-waarde) en ik ben best tevreden met het resultaat, want het allermoeilijkste is stil blijven staan zolang de sluitertijd nog openstaat!

IMG_1666 IMG_1667

Manual camera settings:

vinkje-roze Diafragma: Hier moet je echt mee experimenteren… in dit geval stonden er drie mensen op een redelijk gevulde foto dus wordt een kleinere f-waarde te onscherp.. Met f/5.0 is nu iedereen op de foto scherp in beeld.

vinkje-roze ISO: met een ISO van 100 zie je zo min mogelijk ruis op de foto, want bij een hogere waarde zie je dus meer ruis. Dit wil je absoluut voorkomen dus wil je eerder een langere sluitertijd of kleinere f-waarde instellen.

vinkje-roze Sluitertijd: 15 seconden

4 gedachtes over “Photoshoot #2 ‘Lightpainting’

  1. Raya zegt:

    Mooi resultaat! Het is ook leuk om dit eens te doen als het bijna helemaal donker is buiten. Ik deed dit eens met mijn gezicht naar een raam waar licht uit scheen. Zo kon je de letters heel mooi zien en zag je door het licht een heel klein beetje van de omgeving.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s